Nana Chenin Blanc 2022

kr. 249,00

Lækker friskhed, mineralitet og en tør, hvidvin, der udstråler friske aromaer af grønt æble og pære, blandet med citrusfrugter sammen med strejf af litchifrugt og melon. Velegnet til fisk, krydret mad og bløde oste. Dyrket i Negev ørkenen i Israel, med masser ad mineraler. Druerne høstes i hånden i den kølige ørkennats timer.

På lager

AntalRabatpris
6 el. flerekr. 229,00 per enhed
Varenummer (SKU): 22220 Kategorier: , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Lækker friskhed og mineralitet og en tør, hvidvin, der udstråler friske aromaer af grønt æble og pære, blandet med citrusfrugter sammen med strejf af litchifrugt og melon. Velegnet til fisk, krydret mad og bløde oste. Dyrket i Negev ørkenen i Israel, med masser ad mineraler. Druerne høstes i hånden i den kølige ørkennats timer.

Eran “Nana” Raz er vindyrker og ejer. Han er gift med Shahar og far til deres seks børn. Han er vindyrker, ørkenens mand, pioner og visionær. Navnet, Nana, stammer fra hans barndom og har været hans kaldenavn lige siden. Allerede før sit møde med vinindustrien arbejdede Eran i landbruget. Fra 1998-2002 fungerede Eran som vingårdschef for et område på 60 hektar i Jerusalem Hills og Adulam-regionen. I 2002 begyndte han at rådgive Golan Heights Winery og andre boutique-vingårde i hele landet, som rådførte sig med ham. Han har altid drømt om at flytte til Negev-ørkenen og i 2004, mens han stadig rådgav flere vinmarker, begyndte Eran at udforske steder i Negev for at plante sin egen vingård. I 2007 plantede Eran Nana-vingården i den øvre del af Zin-floden og i dag udgør den ca. 10 hektar og producerer ca. 80.000 flasker vin.

Vindyrkning i ørkenen kendetegnes ved maksimal kontrol over væksten af ​​vinstokken, især med hensyn til frugtens størrelse. Det kræver en kombination af avanceret agronomi og nutidigt landbrug, med fokus på en forståelse af ørkenen og dens potentiale. Vanding reduceres i de forskellige vækststadier, til det punkt, hvor vinstokkene tørster efter vand. Denne teknik forstærker den lille frugt med kraftfulde smagsnoter og intense farver, hvilket bidrager til den unikke karakter af vingårdens vine.

Vinmarkerne er plantet i mineralrig løs jord – indbegrebet af ørkenområderne. Planterne er naturligt påvirket af det stærke sollys i området så på grund af ørkenens beskaffenhed og højden af ​​vinmarkerne plantes de fleste vinstokke fra nord til syd, hvilket afbalancerer mængden af ​​eksponering, som druerne får fra solen.

 

Vinens specifikationer

Årgang: 2022
Område: Negev, Israel
Vintype: Hvidvin
Certificering: Kosher for Passover
Drue: Chenin Blanc100%
Alkohol: 12,5 % vol.
Volumen: 75 cl.

 

Yderligere information

Land

Årgang

Andet

,

Drue

Område